margrethe.leonore@gmail.com

 

Billedkunstner Margrethe Leonore Solstad, f 1968

Jeg er født og oppvokst i Finnmark. Har bodd i Trondheim i mange år, men har nå flytta til Oslo.
Jeg er utdanna grafisk designer, har gått et år Kunst og Håndverk på lærerskolen på HIST, har gått 2 år på kunstskolen Krot i Trondheim og har jobba i 12 år sammen med kunstner med utstillings/scenografiproduksjon.
Jeg satsa seriøst på eget kunstnerskap fra 2011, ble tilknytta Galleri Semmingsen i 2013, og har hatt div separatutstillinger de siste årene.
Jeg har atelier på Tofte.

 

Som kunstner er jeg fascinert av treverket, det inspirerer meg.
Jeg maler med en bivoksblanding på treplate. Blandinga trekker inn i plata og lar treverkets eget mønster vises gjennom fargene. Denne effekten bruker jeg bevisst i mine komposisjoner.
I mitt kunstneriske prosjekt er mitt mål å forsøke å kombinere farger og motiv med det vakre treets egenart.
Det organiske materialet som ei finerplate er, og de organiske mønstringene som vises på platas overflate, gir for meg et utgangspunkt der jeg utfordres av treets egenart til å velge motiv med organisk form eller innhold. Motivene forsterkes i treets mønster. På den måten er utfordringene å forsøke å kombinere motiv med et allerede «satt» mønster.
Når jeg jobber, viser det seg stadig at plata også har en «egenvilje». Derfor blir prosessen et samspill mellom meg og mine ideer, og platas «vilje».
Mine tema er ofte mennesker og kroppsspråket. Jeg er facinert av menneskers tolking av andres kroppsspråk. Vi er ofte så sikre på at vi tolker rett, men gjør vi alltid det? Jeg ønsker å skape en undring og åpenhet om flere tolkningsmuligheter. Og ut av det igjen, ønsker jeg å berøre følelser.

 

Malerier utstilt hos Galleri Semmingsen, Nesbru
Malerier utsilt hos Galleri Athene, Drammen
Separatutstilling på Galleri Odonata, Fornebu 11,august - 6.oktober 2014
Separatutstilling på Galleri Sundvolden Hotell 8.mars - 5.august 2014
Separatutstilling i Orkdal kunstforening 5.okt. - 2.nov. 2013
Separatutstilling på Rikshospitalet 16.sep.t - 13.okt. 2013
Separatutstilling på Galleri Albin Art, mai 2013